- Bewaar

- Bewaar
Panna cotta met gebakken ananas en sesamkrokantje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat 4 gelatineblaadjes weken in een kom met koud water. Week nog 1 blaadje in een andere kom. Knijp uit.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje.
-
Snij de stengel citroengras in 2 en kneus.
-
Pluk enkele mooie blaadjes munt en snipper de rest van de munt fijn.
-
Snij het vruchtvlees van de ananas in fijne blokjes van ± 0,5 cm.
-
Rasp de schil van de halve limoen.
-
Pers de halve sinaasappel (± 30 ml sap nodig).
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ananasblokjes 3 à 4 min. Bestrooi met de rietsuiker en laat even karamelliseren. Neem van het vuur en meng er de fijngesnipperde munt onder.
-
Verdeel de ananas over 4 glaasjes, maar hou nog wat apart voor de afwerking.
-
Breng de kokosmelk aan de kook samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje, de vanillesuiker, het citroengras en de limoenzeste. Laat 5 min. zachtjes sudderen.
-
Neem van het vuur en voeg de 4 uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed. Haal er het vanillestokje en het citroengras uit.
-
Overgiet de ananasblokjes in de glaasjes met de kokosmelk. Laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Verwarm de tonic Matcha in een steelpannetje. Haal van het vuur en laat er het aparte uitgeknepen gelatineblaadje in oplossen. Laat lichtjes afkoelen en giet voorzichtig over de opgesteven panna cotta met ananas. Laat nog minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Maak intussen het deeg voor het sesamkrokantje: klop 25 g boter op kamertemperatuur los. Meng er de bloemsuiker, het sinaasappelsap, de bloem en de sesamzaadjes onder. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Strijk het deeg heel dun open op een bakplaat met bakpapier en bak 5 à 9 min. in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Breek in stukken.
-
Afwerking:
-
Werk de panna cotta af met de resterende ananasblokjes, enkele blaadjes munt en de sesamkrokantjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat 4 gelatineblaadjes weken in een kom met koud water. Week nog 1 blaadje in een andere kom. Knijp uit.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje.
-
Snij de stengel citroengras in 2 en kneus.
-
Pluk enkele mooie blaadjes munt en snipper de rest van de munt fijn.
-
Snij het vruchtvlees van de ananas in fijne blokjes van ± 0,5 cm.
-
Rasp de schil van de halve limoen.
-
Pers de halve sinaasappel (± 30 ml sap nodig).
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ananasblokjes 3 à 4 min. Bestrooi met de rietsuiker en laat even karamelliseren. Neem van het vuur en meng er de fijngesnipperde munt onder.
-
Verdeel de ananas over 4 glaasjes, maar hou nog wat apart voor de afwerking.
-
Breng de kokosmelk aan de kook samen met de vanillezaadjes, het vanillestokje, de vanillesuiker, het citroengras en de limoenzeste. Laat 5 min. zachtjes sudderen.
-
Neem van het vuur en voeg de 4 uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed. Haal er het vanillestokje en het citroengras uit.
-
Overgiet de ananasblokjes in de glaasjes met de kokosmelk. Laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Verwarm de tonic Matcha in een steelpannetje. Haal van het vuur en laat er het aparte uitgeknepen gelatineblaadje in oplossen. Laat lichtjes afkoelen en giet voorzichtig over de opgesteven panna cotta met ananas. Laat nog minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Maak intussen het deeg voor het sesamkrokantje: klop 25 g boter op kamertemperatuur los. Meng er de bloemsuiker, het sinaasappelsap, de bloem en de sesamzaadjes onder. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Strijk het deeg heel dun open op een bakplaat met bakpapier en bak 5 à 9 min. in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Breek in stukken.
-
Afwerking:
-
Werk de panna cotta af met de resterende ananasblokjes, enkele blaadjes munt en de sesamkrokantjes.