Gegrilde groenten met garriguekruiden
Gegrilde groenten met garriguekruiden

Gegrilde groenten met garriguekruiden

Bijgerecht
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 18.4 g
Suiker 7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en de pastinaken, snij in 2 en vervolgens in brede repen.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 1/2 cm dik.

  4. Snij de rode ui in 4.

  5. Plet het knoflook met de platte kant van een mes.

  6. Schil de aardperen en snij in 4 of 6.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de groenten, de zoete aardappelen en de rode ui met de olijfolie en de balsamicoazijn. Voeg het knoflook, de tijm en de rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe door elkaar.

  12. Hak de platte peterselie grof en de walnootpitten fijn. Meng vlak voor het opdienen onder de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en de pastinaken, snij in 2 en vervolgens in brede repen.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 1/2 cm dik.

  4. Snij de rode ui in 4.

  5. Plet het knoflook met de platte kant van een mes.

  6. Schil de aardperen en snij in 4 of 6.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de groenten, de zoete aardappelen en de rode ui met de olijfolie en de balsamicoazijn. Voeg het knoflook, de tijm en de rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe door elkaar.

  12. Hak de platte peterselie grof en de walnootpitten fijn. Meng vlak voor het opdienen onder de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 13.5 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 18.4 g
Suiker 7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Blond Bio Glutenvrij blond bier Wijn Domaine du Château d'Eau Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal