Sint-jakobsnoten met zeekraal, appel en kerrie
Sint-jakobsnoten met zeekraal, appel en kerrie

Sint-jakobsnoten met zeekraal, appel en kerrie

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 2.7 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 2.8 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 3.7 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in de bovenkant van de sint-jakobsschelpen.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten 10 sec. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  4. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de zeekraal 1 min. Kruid met peper.

  5. Snij de ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met de zeekraal. Kruid met het kerriepoeder.

  6. Schep het mengsel in glaasjes en werk af met de sint-jakobsnoten (eventueel in plakjes gesneden).

Tip

U kan ook diepgevroren sint-jakobsnoten gebruiken. Laat ze volledig ontdooien en dep goed droog. Liever veggie? Vervang de sint-jakobsnoten door gebakken tofoeblokjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in de bovenkant van de sint-jakobsschelpen.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten 10 sec. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  4. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de zeekraal 1 min. Kruid met peper.

  5. Snij de ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met de zeekraal. Kruid met het kerriepoeder.

  6. Schep het mengsel in glaasjes en werk af met de sint-jakobsnoten (eventueel in plakjes gesneden).

Tip

U kan ook diepgevroren sint-jakobsnoten gebruiken. Laat ze volledig ontdooien en dep goed droog. Liever veggie? Vervang de sint-jakobsnoten door gebakken tofoeblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 2.7 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 2.8 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 3.7 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal