- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met zeekraal, appel en kerrie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in de bovenkant van de sint-jakobsschelpen.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten 10 sec. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de zeekraal 1 min. Kruid met peper.
-
Snij de ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met de zeekraal. Kruid met het kerriepoeder.
-
Schep het mengsel in glaasjes en werk af met de sint-jakobsnoten (eventueel in plakjes gesneden).
U kan ook diepgevroren sint-jakobsnoten gebruiken. Laat ze volledig ontdooien en dep goed droog. Liever veggie? Vervang de sint-jakobsnoten door gebakken tofoeblokjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in de bovenkant van de sint-jakobsschelpen.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sint-jakobsnoten 10 sec. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de zeekraal 1 min. Kruid met peper.
-
Snij de ongeschilde appel in heel kleine blokjes en meng ze met de zeekraal. Kruid met het kerriepoeder.
-
Schep het mengsel in glaasjes en werk af met de sint-jakobsnoten (eventueel in plakjes gesneden).
U kan ook diepgevroren sint-jakobsnoten gebruiken. Laat ze volledig ontdooien en dep goed droog. Liever veggie? Vervang de sint-jakobsnoten door gebakken tofoeblokjes.