IJsnougat met pistaches en sabayon van kriekbier
IJsnougat met pistaches en sabayon van kriekbier

IJsnougat met pistaches en sabayon van kriekbier

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 34.9 g
Suiker 34 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 14.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pistachenoten fijn.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten en doe de eidooiers in een steelpan. Hou een halve eierschaal over. Dat gebruiken we straks als maatbeker.

  5. Bereiding:
  6. Doe 3 halve eierschalen suiker (± 6 eetl.) bij de eidooiers en klop samen met 4 eierschalen kriekbier (± 8 eetl.) los in het steelpannetje.

  7. Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf stevig kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.

  8. Afwerking:
  9. Leg een sneetje ijsnougat in 4 diepe borden en lepel er de sabayon van kriek over. Werk af met de frambozen en de fijngehakte pistachenoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pistachenoten fijn.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten en doe de eidooiers in een steelpan. Hou een halve eierschaal over. Dat gebruiken we straks als maatbeker.

  5. Bereiding:
  6. Doe 3 halve eierschalen suiker (± 6 eetl.) bij de eidooiers en klop samen met 4 eierschalen kriekbier (± 8 eetl.) los in het steelpannetje.

  7. Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf stevig kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.

  8. Afwerking:
  9. Leg een sneetje ijsnougat in 4 diepe borden en lepel er de sabayon van kriek over. Werk af met de frambozen en de fijngehakte pistachenoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 34.9 g
Suiker 34 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 14.4 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal