- Bewaar

- Bewaar
IJsnougat met pistaches en sabayon van kriekbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten en doe de eidooiers in een steelpan. Hou een halve eierschaal over. Dat gebruiken we straks als maatbeker.
-
Bereiding:
-
Doe 3 halve eierschalen suiker (± 6 eetl.) bij de eidooiers en klop samen met 4 eierschalen kriekbier (± 8 eetl.) los in het steelpannetje.
-
Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf stevig kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.
-
Afwerking:
-
Leg een sneetje ijsnougat in 4 diepe borden en lepel er de sabayon van kriek over. Werk af met de frambozen en de fijngehakte pistachenoten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten en doe de eidooiers in een steelpan. Hou een halve eierschaal over. Dat gebruiken we straks als maatbeker.
-
Bereiding:
-
Doe 3 halve eierschalen suiker (± 6 eetl.) bij de eidooiers en klop samen met 4 eierschalen kriekbier (± 8 eetl.) los in het steelpannetje.
-
Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf stevig kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.
-
Afwerking:
-
Leg een sneetje ijsnougat in 4 diepe borden en lepel er de sabayon van kriek over. Werk af met de frambozen en de fijngehakte pistachenoten.