- Bewaar

- Bewaar
Wortelspread
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De avond voordien (12 u.)
-
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in een kom koud water.
-
De dag zelf (30 min.)
-
Kook de kikkererwten 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de wortelen in fijne linten met een dunschiller.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Doe de wortelen, de kikkererwten, het gepelde knoflook en het citroensap in een hoge maatbeker of een blender. Voeg 3 eetl. olijfolie, de tahin en de komijn toe. Mix tot een homogeen mengsel en kruid eventueel met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lekker op een boterham of als dipsaus bij een aperitiefhapje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De avond voordien (12 u.)
-
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in een kom koud water.
-
De dag zelf (30 min.)
-
Kook de kikkererwten 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de wortelen in fijne linten met een dunschiller.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Doe de wortelen, de kikkererwten, het gepelde knoflook en het citroensap in een hoge maatbeker of een blender. Voeg 3 eetl. olijfolie, de tahin en de komijn toe. Mix tot een homogeen mengsel en kruid eventueel met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lekker op een boterham of als dipsaus bij een aperitiefhapje.