Wortelspread
Wortelspread

Wortelspread

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 336 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 27.3 g
Eiwit 13.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De avond voordien (12 u.)
  3. Laat de kikkererwten 1 nacht weken in een kom koud water.

  4. De dag zelf (30 min.)
  5. Kook de kikkererwten 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij ondertussen de wortelen in fijne linten met een dunschiller.

  7. Pers de halve citroen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de wortelen, de kikkererwten, het gepelde knoflook en het citroensap in een hoge maatbeker of een blender. Voeg 3 eetl. olijfolie, de tahin en de komijn toe. Mix tot een homogeen mengsel en kruid eventueel met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lekker op een boterham of als dipsaus bij een aperitiefhapje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De avond voordien (12 u.)
  3. Laat de kikkererwten 1 nacht weken in een kom koud water.

  4. De dag zelf (30 min.)
  5. Kook de kikkererwten 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij ondertussen de wortelen in fijne linten met een dunschiller.

  7. Pers de halve citroen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de wortelen, de kikkererwten, het gepelde knoflook en het citroensap in een hoge maatbeker of een blender. Voeg 3 eetl. olijfolie, de tahin en de komijn toe. Mix tot een homogeen mengsel en kruid eventueel met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Lekker op een boterham of als dipsaus bij een aperitiefhapje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 336 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 27.3 g
Eiwit 13.6 g

Bekijk het recept digitaal