Uiensaus
Uiensaus

Uiensaus

15 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 4.4 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de uien in fijne ringen. Smelt de boter in een kookpot en bak de uiringen goudbruin.

  4. Roer de bloem goed onder de uiringen. Laat even drogen op het vuur. Voeg de fond of bouillon beetje bij beetje en al roerend toe en laat 1 min. koken. Blijf roeren tot u een gebonden saus hebt. Voeg de azijn toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  5. Afwerking:
  6. Serveer bij vleesbrood, worst, gehaktballetjes of varkensvlees.

Tip

Voeg 1 koffiel. suiker toe in stap 2 voor een zoetere toets.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de uien in fijne ringen. Smelt de boter in een kookpot en bak de uiringen goudbruin.

  4. Roer de bloem goed onder de uiringen. Laat even drogen op het vuur. Voeg de fond of bouillon beetje bij beetje en al roerend toe en laat 1 min. koken. Blijf roeren tot u een gebonden saus hebt. Voeg de azijn toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  5. Afwerking:
  6. Serveer bij vleesbrood, worst, gehaktballetjes of varkensvlees.

Tip

Voeg 1 koffiel. suiker toe in stap 2 voor een zoetere toets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 4.8 g
Koolhydraat 4.4 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal