Blauwebessencoulis met rozenwater
Blauwebessencoulis met rozenwater

Blauwebessencoulis met rozenwater

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.

  3. Verhit de blauwe bessen samen met de suiker en het vanillestokje in een steelpan op een zacht vuur.

  4. Laat enkele min. sudderen tot de blauwe bessen openbarsten. Voeg een paar druppels rozenwater toe.

  5. Mix de mengeling tot een gladde coulis en laat afkoelen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer bij vanille-ijs.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.

  3. Verhit de blauwe bessen samen met de suiker en het vanillestokje in een steelpan op een zacht vuur.

  4. Laat enkele min. sudderen tot de blauwe bessen openbarsten. Voeg een paar druppels rozenwater toe.

  5. Mix de mengeling tot een gladde coulis en laat afkoelen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer bij vanille-ijs.

Bekijk het recept digitaal