Mosterdsaus met zilveruitjes
Mosterdsaus met zilveruitjes

Mosterdsaus met zilveruitjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de zilveruitjes 10 min. samen met de jeneverbessen, de kruidnagels en het laurierblaadje.

  3. Blus met de cognac en laat nog even bakken tot al het vocht is opgenomen.

  4. Overgiet met de gevogeltefond en laat 10 min. inkoken. Verwijder het laurierblaadje, de kruidnagels en de jeneverbessen.

  5. Roer er de mosterd onder en bind eventueel lichtjes met wat instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Lekker met everzwijnengebraad of parelhoen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de zilveruitjes 10 min. samen met de jeneverbessen, de kruidnagels en het laurierblaadje.

  3. Blus met de cognac en laat nog even bakken tot al het vocht is opgenomen.

  4. Overgiet met de gevogeltefond en laat 10 min. inkoken. Verwijder het laurierblaadje, de kruidnagels en de jeneverbessen.

  5. Roer er de mosterd onder en bind eventueel lichtjes met wat instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Lekker met everzwijnengebraad of parelhoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal