- Bewaar

- Bewaar
Tomatensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig op een matig vuur.
-
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog 1 dl water toe.
-
Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje. Mix de saus eventueel.
-
Afwerking:
-
Serveer bij pasta of gebruik als basissaus voor pizza en lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen en gehaktballetjes.
- Voeg 1 dl room toe voor een romiger sausje. Lekker bij pasta met scampi's. - Voor meer pit kan u een mespunt cayennepeper of pilipili toevoegen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig op een matig vuur.
-
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog 1 dl water toe.
-
Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje. Mix de saus eventueel.
-
Afwerking:
-
Serveer bij pasta of gebruik als basissaus voor pizza en lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen en gehaktballetjes.
- Voeg 1 dl room toe voor een romiger sausje. Lekker bij pasta met scampi's. - Voor meer pit kan u een mespunt cayennepeper of pilipili toevoegen.