- Bewaar

- Bewaar
Pompoenhummus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Lepel de draden en de pitten uit de pompoen. Snij de ongeschilde pompoen in stukken.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Pluk de blaadjes van het takje peterselie.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken pompoen in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de schil en doe in een hoge maatbeker of in de blender. Voeg de kikker erwten, het gepelde teentje knoflook, het citroensap, de komijn en het paprikapoeder toe en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de pompoenhummus in een kommetje en werk af met de peterselie blaadjes en zwarte peper.
Lekker met groentestaafjes, tortillachips of Bugles-chips.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Lepel de draden en de pitten uit de pompoen. Snij de ongeschilde pompoen in stukken.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Pluk de blaadjes van het takje peterselie.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken pompoen in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de schil en doe in een hoge maatbeker of in de blender. Voeg de kikker erwten, het gepelde teentje knoflook, het citroensap, de komijn en het paprikapoeder toe en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de pompoenhummus in een kommetje en werk af met de peterselie blaadjes en zwarte peper.
Lekker met groentestaafjes, tortillachips of Bugles-chips.