Zuiderse tomatensalsa
Zuiderse tomatensalsa

Zuiderse tomatensalsa

6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 103 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 4 à 5 min.

  5. Voeg het fijngesnipperde knoflook, de tomatensalsa, de tomatenpuree, de bruine suiker, de wittewijnazijn en de worcestersaus toe. Kruid met peper en zout en roer goed. Laat even koken en zet daarna het vuur lager. Laat de saus 20 à 30 min. sudderen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de saus zo of mix fijn tot een gladde saus.

Tip

U kan deze barbecuesaus zowel warm als koud serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 4 à 5 min.

  5. Voeg het fijngesnipperde knoflook, de tomatensalsa, de tomatenpuree, de bruine suiker, de wittewijnazijn en de worcestersaus toe. Kruid met peper en zout en roer goed. Laat even koken en zet daarna het vuur lager. Laat de saus 20 à 30 min. sudderen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer de saus zo of mix fijn tot een gladde saus.

Tip

U kan deze barbecuesaus zowel warm als koud serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 103 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal