Hummus met feta en rode biet
Hummus met feta en rode biet

Hummus met feta en rode biet

20 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 7.6 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de rode bieten in stukken.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).

  7. Bereiding:
  8. Mix de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het kn oflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  9. Voeg de rode bieten toe en mix glad.

  10. Breng op smaak met de honing, zwarte peper en zeezout.

  11. Verkruimel er de feta over en werk af met blaadjes oregano en een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de rode bieten in stukken.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).

  7. Bereiding:
  8. Mix de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het kn oflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  9. Voeg de rode bieten toe en mix glad.

  10. Breng op smaak met de honing, zwarte peper en zeezout.

  11. Verkruimel er de feta over en werk af met blaadjes oregano en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 7.6 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal