- Bewaar

- Bewaar
Saffraansausje met selder en peterselie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de selder in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een steelpannetje. Stoof de sjalot en de selder 5 min. op een zacht vuur.
-
Overgiet met de witte wijn of vermout en laat voor de helft inkoken.
-
Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min. inkoken.
-
Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Voeg op het einde nog een koffiel. rouille toe voor een extra pittige smaak. Laat het sausje daarna niet meer koken. - U kan ook 3 eetl. fijngesnipperde peterselie uit de diepvries gebruiken. - Lekker bij alle soorten vis en bij scampi's.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de selder in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een steelpannetje. Stoof de sjalot en de selder 5 min. op een zacht vuur.
-
Overgiet met de witte wijn of vermout en laat voor de helft inkoken.
-
Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min. inkoken.
-
Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Voeg op het einde nog een koffiel. rouille toe voor een extra pittige smaak. Laat het sausje daarna niet meer koken. - U kan ook 3 eetl. fijngesnipperde peterselie uit de diepvries gebruiken. - Lekker bij alle soorten vis en bij scampi's.