Peperroomsaus
Peperroomsaus

Peperroomsaus

15 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Spoel de peperbolletjes goed onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Smelt de boter in een pan en bak een stuk vlees naar keuze (bv. steak). Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg.

  5. Giet de cognac in de pan van het vlees en flambeer (weg van de dampkap): hou de pan schuin en steek de alcohol aan met een lucifer. Laat de alcohol zo goed als volledig wegkoken.

  6. Voeg de peperbolletjes en de vleesbouillon toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de room toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Serveer bij het gebakken vlees. Lekker bij rundvlees, gevogelte, wild, kalfsvlees of varkensvlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Spoel de peperbolletjes goed onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Smelt de boter in een pan en bak een stuk vlees naar keuze (bv. steak). Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg.

  5. Giet de cognac in de pan van het vlees en flambeer (weg van de dampkap): hou de pan schuin en steek de alcohol aan met een lucifer. Laat de alcohol zo goed als volledig wegkoken.

  6. Voeg de peperbolletjes en de vleesbouillon toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de room toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Serveer bij het gebakken vlees. Lekker bij rundvlees, gevogelte, wild, kalfsvlees of varkensvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 0.9 g

Bekijk het recept digitaal