- Bewaar

- Bewaar
Caponata met aubergine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergine en de witte selder in blokjes.
-
Snipper de 2 rode uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 6 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines ± 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de blokjes selder 3 à 4 min. Voeg de ontpitte zwarte olijven toe en de tomatenpuree. Laat nog 1 min. stoven.
-
Voeg 1 dl water en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met peper en zout en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de suiker en de azijn toe. Laat nog 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur. Doe er de aubergines bij en verwarm ze nog 1 à 2 min.
Caponata kan u koud eten, bv. op een stukje geroosterd stokbrood (bruschetta) of warm met pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergine en de witte selder in blokjes.
-
Snipper de 2 rode uien fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 6 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines ± 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de blokjes selder 3 à 4 min. Voeg de ontpitte zwarte olijven toe en de tomatenpuree. Laat nog 1 min. stoven.
-
Voeg 1 dl water en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met peper en zout en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de suiker en de azijn toe. Laat nog 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur. Doe er de aubergines bij en verwarm ze nog 1 à 2 min.
Caponata kan u koud eten, bv. op een stukje geroosterd stokbrood (bruschetta) of warm met pasta.