Caponata met aubergine
Caponata met aubergine

Caponata met aubergine

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 17.6 g
Suiker 16 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine en de witte selder in blokjes.

  4. Snipper de 2 rode uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 6 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines ± 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de blokjes selder 3 à 4 min. Voeg de ontpitte zwarte olijven toe en de tomatenpuree. Laat nog 1 min. stoven.

  8. Voeg 1 dl water en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met peper en zout en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de suiker en de azijn toe. Laat nog 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur. Doe er de aubergines bij en verwarm ze nog 1 à 2 min.

Tip

Caponata kan u koud eten, bv. op een stukje geroosterd stokbrood (bruschetta) of warm met pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine en de witte selder in blokjes.

  4. Snipper de 2 rode uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 6 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines ± 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de blokjes selder 3 à 4 min. Voeg de ontpitte zwarte olijven toe en de tomatenpuree. Laat nog 1 min. stoven.

  8. Voeg 1 dl water en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met peper en zout en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de suiker en de azijn toe. Laat nog 2 à 3 min. sudderen op een zacht vuur. Doe er de aubergines bij en verwarm ze nog 1 à 2 min.

Tip

Caponata kan u koud eten, bv. op een stukje geroosterd stokbrood (bruschetta) of warm met pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 17.6 g
Suiker 16 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal