Tomatensalsa met munt en granaatappel
Tomatensalsa met munt en granaatappel

Tomatensalsa met munt en granaatappel

25 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 98 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 11 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de tapastomaten in de lengte in 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en het pepertje. Snij de paprika in kleine blokjes en snipper het pepertje fijn.

  5. Snipper de rode ui en de muntblaadjes fijn.

  6. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal er de pitjes uit. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Meng de stukjes tomaat met de paprikablokjes, de rode ui, het pepertje, het granaatappelsap en de pitjes.

  10. Meng het limoensap met de honing en de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de limoenvinaigrette en de fijngesnipperde munt onder de tomaten salsa. Kruid eventueel nog met zwarte peper en zout.

Tip

Lekker met tortillachips of geroosterde broodjes (wrijf ze voor het roosteren in met olijfolie en knoflook).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de tapastomaten in de lengte in 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en het pepertje. Snij de paprika in kleine blokjes en snipper het pepertje fijn.

  5. Snipper de rode ui en de muntblaadjes fijn.

  6. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal er de pitjes uit. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Meng de stukjes tomaat met de paprikablokjes, de rode ui, het pepertje, het granaatappelsap en de pitjes.

  10. Meng het limoensap met de honing en de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de limoenvinaigrette en de fijngesnipperde munt onder de tomaten salsa. Kruid eventueel nog met zwarte peper en zout.

Tip

Lekker met tortillachips of geroosterde broodjes (wrijf ze voor het roosteren in met olijfolie en knoflook).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 98 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 11 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal