Basilicumpesto
Basilicumpesto

Basilicumpesto

20 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 53.6 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 10.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  3. Pluk de blaadjes van de basilicumplantjes en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Mix de pijnboompitten, de parmezaanschilfers, het gepelde teentje knoflook, de basilicumblaadjes en de olijfolie in een hoge maatbeker tot een gladde saus.

  5. Giet er het citroensap bij en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed.

  6. Afwerking:
  7. Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.

Tip

- Peterseliepesto: vervang het basilicum door peterselie en de pijnboompitten door fijngehakte amandelnoten. Laat het citroensap eventueel weg. - Vervang de pijnboompitten door cashewnoten, walnootpitten of een notenmengeling. Mix de pesto zo fijn of zo grof als u zelf wil.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  3. Pluk de blaadjes van de basilicumplantjes en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Mix de pijnboompitten, de parmezaanschilfers, het gepelde teentje knoflook, de basilicumblaadjes en de olijfolie in een hoge maatbeker tot een gladde saus.

  5. Giet er het citroensap bij en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed.

  6. Afwerking:
  7. Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.

Tip

- Peterseliepesto: vervang het basilicum door peterselie en de pijnboompitten door fijngehakte amandelnoten. Laat het citroensap eventueel weg. - Vervang de pijnboompitten door cashewnoten, walnootpitten of een notenmengeling. Mix de pesto zo fijn of zo grof als u zelf wil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 53.6 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 10.3 g

Bekijk het recept digitaal