- Bewaar

- Bewaar
Basilicumpesto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
-
Pluk de blaadjes van de basilicumplantjes en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Mix de pijnboompitten, de parmezaanschilfers, het gepelde teentje knoflook, de basilicumblaadjes en de olijfolie in een hoge maatbeker tot een gladde saus.
-
Giet er het citroensap bij en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed.
-
Afwerking:
-
Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.
- Peterseliepesto: vervang het basilicum door peterselie en de pijnboompitten door fijngehakte amandelnoten. Laat het citroensap eventueel weg. - Vervang de pijnboompitten door cashewnoten, walnootpitten of een notenmengeling. Mix de pesto zo fijn of zo grof als u zelf wil.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
-
Pluk de blaadjes van de basilicumplantjes en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Mix de pijnboompitten, de parmezaanschilfers, het gepelde teentje knoflook, de basilicumblaadjes en de olijfolie in een hoge maatbeker tot een gladde saus.
-
Giet er het citroensap bij en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed.
-
Afwerking:
-
Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.
- Peterseliepesto: vervang het basilicum door peterselie en de pijnboompitten door fijngehakte amandelnoten. Laat het citroensap eventueel weg. - Vervang de pijnboompitten door cashewnoten, walnootpitten of een notenmengeling. Mix de pesto zo fijn of zo grof als u zelf wil.