Tomatensaus met aubergine
Tomatensaus met aubergine

Tomatensaus met aubergine

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 14.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout. Laat 30 min. uitlekken in een zeef. Spoel onder koud stromend water en dep droog.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook toe en laat nog 5 min. bakken.

  7. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes ± 5 min. al roerend goudbruin.

  8. Voeg de spekreepjes en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de balsamicoazijn, oregano, peper en zout. Laat de saus ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

Tip

Deze saus is heerlijk bij pasta, gegrilde lamskotelet of varkensspiering.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout. Laat 30 min. uitlekken in een zeef. Spoel onder koud stromend water en dep droog.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook toe en laat nog 5 min. bakken.

  7. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes ± 5 min. al roerend goudbruin.

  8. Voeg de spekreepjes en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de balsamicoazijn, oregano, peper en zout. Laat de saus ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

Tip

Deze saus is heerlijk bij pasta, gegrilde lamskotelet of varkensspiering.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 14.3 g

Bekijk het recept digitaal