Karamelsaus
Karamelsaus

Karamelsaus

Dessert
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 100 g suiker smelten en karameliseren tot een bruine siroop.

  3. Neem de pan van het vuur en voeg 1/2 eetl. boter toe.

  4. Zet de pan in een grotere kookpan met koud water en roer 1,25 dl room door de karamel. Stolt de suiker teveel na het toevoegen van de room? Warm het geheel dan zachtjes terug op om mooi te mengen en plaats opnieuw in het koudwaterbad.

  5. Laat volledig afkoelen.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 100 g suiker smelten en karameliseren tot een bruine siroop.

  3. Neem de pan van het vuur en voeg 1/2 eetl. boter toe.

  4. Zet de pan in een grotere kookpan met koud water en roer 1,25 dl room door de karamel. Stolt de suiker teveel na het toevoegen van de room? Warm het geheel dan zachtjes terug op om mooi te mengen en plaats opnieuw in het koudwaterbad.

  5. Laat volledig afkoelen.

Bekijk het recept digitaal