Pittige dry rub
Pittige dry rub

Pittige dry rub

5 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 5 min.
  2. Meng alle ingrediënten.

Tip
Wat is een dry rub?

Een dry rub is een mengeling van droge kruiden en specerijen waarmee je vlees/vis/… kan marineren zonder vloeistof. Het bevat bijna altijd suiker voor een krokante, gekaramelliseerde laag: let op dat die niet aanbrandt als je te hete kolen gebruikt. Als je een thermometer op je barbecue hebt: 130 tot 160 °C is de ideale temperatuur. Druk of wrijf de kruiden in het product dat je wil marineren. Een dry rub werkt sneller in dan een marinade. Doorgaans volstaat een halfuur intrekken.

Lekker bij ...

Deze pittige dry rub is heerlijk bij varkensvlees en groenten.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 5 min.
  2. Meng alle ingrediënten.

Tip
Wat is een dry rub?

Een dry rub is een mengeling van droge kruiden en specerijen waarmee je vlees/vis/… kan marineren zonder vloeistof. Het bevat bijna altijd suiker voor een krokante, gekaramelliseerde laag: let op dat die niet aanbrandt als je te hete kolen gebruikt. Als je een thermometer op je barbecue hebt: 130 tot 160 °C is de ideale temperatuur. Druk of wrijf de kruiden in het product dat je wil marineren. Een dry rub werkt sneller in dan een marinade. Doorgaans volstaat een halfuur intrekken.

Lekker bij ...

Deze pittige dry rub is heerlijk bij varkensvlees en groenten.

Bekijk het recept digitaal