Aspergerisotto met rundercarpaccio
Aspergerisotto met rundercarpaccio

Aspergerisotto met rundercarpaccio

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 70.4 g
Eiwit 29.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges.

  3. Snij de stengels selder in blokjes van 1/2 cm.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in gelijke blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L water aan de kook en kook de asperges 5 min. gaar. Schep de asperges uit de kookpot en laat uitlekken.

  9. Los de bouillonblokjes op in het hete kookvocht van de asperges (u hebt 8 dl vocht nodig).

  10. Snij ondertussen de asperges in stukjes van 3 à 4 cm.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Bak de fijngesnipperde sjalot samen met de blokjes selder 5 min. glazig.

  12. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.

  13. Overgiet met de vermout en laat volledig inkoken.

  14. Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  15. Neem de risotto van het vuur en roer er de blokjes kaas en de aspergestukjes onder. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Schik er de carpaccio rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges.

  3. Snij de stengels selder in blokjes van 1/2 cm.

  4. Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in gelijke blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L water aan de kook en kook de asperges 5 min. gaar. Schep de asperges uit de kookpot en laat uitlekken.

  9. Los de bouillonblokjes op in het hete kookvocht van de asperges (u hebt 8 dl vocht nodig).

  10. Snij ondertussen de asperges in stukjes van 3 à 4 cm.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Bak de fijngesnipperde sjalot samen met de blokjes selder 5 min. glazig.

  12. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.

  13. Overgiet met de vermout en laat volledig inkoken.

  14. Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  15. Neem de risotto van het vuur en roer er de blokjes kaas en de aspergestukjes onder. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Schik er de carpaccio rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 70.4 g
Eiwit 29.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay - I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal