Aziatische noedelsalade met kokos-gemberdressing
Aziatische noedelsalade met kokos-gemberdressing

Aziatische noedelsalade met kokos-gemberdressing

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 43.5 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij intussen de aubergines in blokjes en leg in een ovenschotel. Besprenkel met 2 eetl. sesamolie en 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschotel met de aubergines. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak het gehakt 6 à 8 min. en maak los met een vork. Kruid met de kurkuma en de cayennepeper.

  5. Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Schil en rasp de gember. Rasp ook de limoenschil en pers de limoen uit. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Hak het pepertje en de verse koriander fijn.

  7. Maak de dressing: meng de geraspte gember met het limoen sap, de zeste, 1 eetl. sesamolie, het fijngehakte pepertje, de kokosmelk, de sojasaus en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Haal de paprika uit de ovenschotel en verwijder het vel. Snij in fijne reepjes.

  9. Meng de aubergineblokjes met de paprikareepjes, het gehakt en de dressing onder de noedels.

  10. Afwerking:
  11. Werk de noedelsalade af met de gehakte koriander. Serveer lauw of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij intussen de aubergines in blokjes en leg in een ovenschotel. Besprenkel met 2 eetl. sesamolie en 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschotel met de aubergines. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak het gehakt 6 à 8 min. en maak los met een vork. Kruid met de kurkuma en de cayennepeper.

  5. Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Schil en rasp de gember. Rasp ook de limoenschil en pers de limoen uit. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Hak het pepertje en de verse koriander fijn.

  7. Maak de dressing: meng de geraspte gember met het limoen sap, de zeste, 1 eetl. sesamolie, het fijngehakte pepertje, de kokosmelk, de sojasaus en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Haal de paprika uit de ovenschotel en verwijder het vel. Snij in fijne reepjes.

  9. Meng de aubergineblokjes met de paprikareepjes, het gehakt en de dressing onder de noedels.

  10. Afwerking:
  11. Werk de noedelsalade af met de gehakte koriander. Serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 43.5 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Pinot Gris `Strangenberg' - A.O.P. Alsace - Bestheim

Bekijk het recept digitaal