- Bewaar

- Bewaar
Aziatische noedelsalade met kokos-gemberdressing
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Pinot Gris `Strangenberg' - A.O.P. Alsace - Bestheim
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij intussen de aubergines in blokjes en leg in een ovenschotel. Besprenkel met 2 eetl. sesamolie en 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschotel met de aubergines. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak het gehakt 6 à 8 min. en maak los met een vork. Kruid met de kurkuma en de cayennepeper.
-
Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Schil en rasp de gember. Rasp ook de limoenschil en pers de limoen uit. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Hak het pepertje en de verse koriander fijn.
-
Maak de dressing: meng de geraspte gember met het limoen sap, de zeste, 1 eetl. sesamolie, het fijngehakte pepertje, de kokosmelk, de sojasaus en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de paprika uit de ovenschotel en verwijder het vel. Snij in fijne reepjes.
-
Meng de aubergineblokjes met de paprikareepjes, het gehakt en de dressing onder de noedels.
-
Afwerking:
-
Werk de noedelsalade af met de gehakte koriander. Serveer lauw of koud.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Pinot Gris `Strangenberg' - A.O.P. Alsace - Bestheim
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij intussen de aubergines in blokjes en leg in een ovenschotel. Besprenkel met 2 eetl. sesamolie en 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven in de ovenschotel met de aubergines. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak het gehakt 6 à 8 min. en maak los met een vork. Kruid met de kurkuma en de cayennepeper.
-
Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Schil en rasp de gember. Rasp ook de limoenschil en pers de limoen uit. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Hak het pepertje en de verse koriander fijn.
-
Maak de dressing: meng de geraspte gember met het limoen sap, de zeste, 1 eetl. sesamolie, het fijngehakte pepertje, de kokosmelk, de sojasaus en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de paprika uit de ovenschotel en verwijder het vel. Snij in fijne reepjes.
-
Meng de aubergineblokjes met de paprikareepjes, het gehakt en de dressing onder de noedels.
-
Afwerking:
-
Werk de noedelsalade af met de gehakte koriander. Serveer lauw of koud.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Pinot Gris `Strangenberg' - A.O.P. Alsace - Bestheim