Baconburger met tzatziki en versgebakken frietjes
Baconburger met tzatziki en versgebakken frietjes

Baconburger met tzatziki en versgebakken frietjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 91.4 g
Eiwit 53.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit ze en snij in kleine stukjes.

  4. Snipper de sjalot, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in frietjes. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Besprenkel de stokbroodjes met water en bak ze af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Bak intussen de frietjes 3 à 4 min. voor in de friteuse op 140 à 150 °C (ze mogen nog niet goudbruin kleuren). Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Meng intussen de tomatenstukjes met de sjalot, het knoflook, de platte peterselie, de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Kruid de runderburgers met peper en zout. Bak samen met de sneetjes spek aan beide kanten goudbruin in een grillpan, zonder vetstof.

  12. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  13. Bak intussen de frietjes een tweede keer in de friteuse op 180 °C tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat opnieuw uitlekken op keukenpapier.

  14. Snij de stokbroodjes aan 1 kant open en snij de runderburgers in 2. Beleg elk broodje met 2 halve burgers en 2 sneetjes spek. Besmeer met de tzatziki en werk af met de stukjes tomaat en de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit ze en snij in kleine stukjes.

  4. Snipper de sjalot, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in frietjes. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Besprenkel de stokbroodjes met water en bak ze af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Bak intussen de frietjes 3 à 4 min. voor in de friteuse op 140 à 150 °C (ze mogen nog niet goudbruin kleuren). Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Meng intussen de tomatenstukjes met de sjalot, het knoflook, de platte peterselie, de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Kruid de runderburgers met peper en zout. Bak samen met de sneetjes spek aan beide kanten goudbruin in een grillpan, zonder vetstof.

  12. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  13. Bak intussen de frietjes een tweede keer in de friteuse op 180 °C tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat opnieuw uitlekken op keukenpapier.

  14. Snij de stokbroodjes aan 1 kant open en snij de runderburgers in 2. Beleg elk broodje met 2 halve burgers en 2 sneetjes spek. Besmeer met de tzatziki en werk af met de stukjes tomaat en de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 91.4 g
Eiwit 53.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro - Spanje

Bekijk het recept digitaal