Bamigoreng
Bamigoreng

Bamigoreng

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 36.7 g
Eiwit 43.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de borstfilet in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij de prei in ringetjes van 1/2 cm breed.

  4. Snij de selder in stukjes van 1/2 cm breed.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  7. Snipper de bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl.rijstolie onder en zet opzij.

  10. Maak een omelet van de 2 eieren: klop de eieren los en kruid met peper en zout. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en voeg het losgeklopte ei toe. Laat bakken op een matig vuur tot de bovenkant bijna gestold is. Keer de omelet om en bak de andere kant. Schuif op een bord en snij in reepjes van ± 1 cm breed.

  11. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de reepjes kip gedurende 3 min. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de fijngesnipperde sjalot en gember toe en bak 1 min.

  13. Meng er de ringetjes prei en stukjes selder onder en roerbak nog 3 min. Voeg de garnalen en de sojasaus toe en schep goed om.

  14. Voeg de eiermie en reepjes omelet toe, schep goed om en laat goed doorwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Strooi er de fijngesnipperde bieslook over en dien goed heet op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de borstfilet in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij de prei in ringetjes van 1/2 cm breed.

  4. Snij de selder in stukjes van 1/2 cm breed.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  7. Snipper de bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl.rijstolie onder en zet opzij.

  10. Maak een omelet van de 2 eieren: klop de eieren los en kruid met peper en zout. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en voeg het losgeklopte ei toe. Laat bakken op een matig vuur tot de bovenkant bijna gestold is. Keer de omelet om en bak de andere kant. Schuif op een bord en snij in reepjes van ± 1 cm breed.

  11. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de reepjes kip gedurende 3 min. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de fijngesnipperde sjalot en gember toe en bak 1 min.

  13. Meng er de ringetjes prei en stukjes selder onder en roerbak nog 3 min. Voeg de garnalen en de sojasaus toe en schep goed om.

  14. Voeg de eiermie en reepjes omelet toe, schep goed om en laat goed doorwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Strooi er de fijngesnipperde bieslook over en dien goed heet op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 36.7 g
Eiwit 43.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château les Pourraques A.C. Coteaux Varois Wijn A.C. Côtes du Rhône Villages Les Vignerons Estézargues

Bekijk het recept digitaal