Banaan op de barbecue met chocolade
Banaan op de barbecue met chocolade

Banaan op de barbecue met chocolade

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg de ongepelde bananen ± 10 min. op een bijna uitgedoofde barbecue. Draai regelmatig om, zodat ze volledig zwart worden (kan ook in een op 180 °C voorverwarmde oven).

  3. Verwarm ondertussen de room met de Grand Marnier in een steelpannetje op een hoek van de barbecue. Laat er al roerend de chocolade in smelten.

  4. Snij de bananen in de lengte open en giet er de gesmolten chocolade in.

  5. Bestrooi met de pistachenoten (die u vooraf gehakt hebt). Geef er eventueel een bolletje ijs bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg de ongepelde bananen ± 10 min. op een bijna uitgedoofde barbecue. Draai regelmatig om, zodat ze volledig zwart worden (kan ook in een op 180 °C voorverwarmde oven).

  3. Verwarm ondertussen de room met de Grand Marnier in een steelpannetje op een hoek van de barbecue. Laat er al roerend de chocolade in smelten.

  4. Snij de bananen in de lengte open en giet er de gesmolten chocolade in.

  5. Bestrooi met de pistachenoten (die u vooraf gehakt hebt). Geef er eventueel een bolletje ijs bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 3.6 g

Bekijk het recept digitaal