- Bewaar

- Bewaar
Banana Split Trifle
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de bananen in schijfjes van 1/2 cm dik en besprenkel met het citroensap.
-
Snij de cake in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder het steeltje van 12 maraskinokersen en snij ze in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm 1 dl room in een steelpannetje. Giet de warme room samen met de chocoladecallets in een kom en roer tot de chocolade gesmolten is.
-
Snij de koude boter in stukjes en meng onder de chocoladesaus.
-
Schep een beetje chocoladesaus op een koffielepel en maak spatten of lijntjes aan de binnenkant van 4 glazen, zodat de chocolade naar beneden loopt. Zet de glazen in de diepvriezer en laat 10 min. hard worden. Laat de rest van de chocoladesaus mee opstijven in de diepvriezer.
-
Klop ondertussen 3 dl room stijf samen met de suiker. Verdeel de opgeklopte room over 2 kommetjes. Meng de crème anglaise voorzichtig onder 1 helft en laat de andere helft 30 min. in de koelkast opstijven.
-
Bedek de bodem van de glazen met enkele blokjes cake. Leg in elk glas 2 halve maraskinokersen. Lepel er een laagje room met crème anglaise over. Bedek met bananenschijfjes en schik enkele schijfjes rechtop tegen de rand van de glazen.
-
Lepel een laagje opgesteven chocoladesaus over de banaan en bestrooi met bresiliennenootjes.
-
Herhaal de verschillende laagjes nog 1 à 2 keer tot de glazen bijna volledig gevuld zijn. Laat 1 à 2 u. in de koelkast opstijven.
-
Verdeel vlak voor het opdienen de opgeklopte room over de glazen en versier met de rest van de maraskinokersen.
Voor de afwerking kan u gerust kant-en-klare slagroom uit een spuitbus gebruiken. Nog cake over? Maak er wentelteefjes mee. Ideaal voor een heerlijk uitgebreid zondags ontbijt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de bananen in schijfjes van 1/2 cm dik en besprenkel met het citroensap.
-
Snij de cake in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder het steeltje van 12 maraskinokersen en snij ze in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm 1 dl room in een steelpannetje. Giet de warme room samen met de chocoladecallets in een kom en roer tot de chocolade gesmolten is.
-
Snij de koude boter in stukjes en meng onder de chocoladesaus.
-
Schep een beetje chocoladesaus op een koffielepel en maak spatten of lijntjes aan de binnenkant van 4 glazen, zodat de chocolade naar beneden loopt. Zet de glazen in de diepvriezer en laat 10 min. hard worden. Laat de rest van de chocoladesaus mee opstijven in de diepvriezer.
-
Klop ondertussen 3 dl room stijf samen met de suiker. Verdeel de opgeklopte room over 2 kommetjes. Meng de crème anglaise voorzichtig onder 1 helft en laat de andere helft 30 min. in de koelkast opstijven.
-
Bedek de bodem van de glazen met enkele blokjes cake. Leg in elk glas 2 halve maraskinokersen. Lepel er een laagje room met crème anglaise over. Bedek met bananenschijfjes en schik enkele schijfjes rechtop tegen de rand van de glazen.
-
Lepel een laagje opgesteven chocoladesaus over de banaan en bestrooi met bresiliennenootjes.
-
Herhaal de verschillende laagjes nog 1 à 2 keer tot de glazen bijna volledig gevuld zijn. Laat 1 à 2 u. in de koelkast opstijven.
-
Verdeel vlak voor het opdienen de opgeklopte room over de glazen en versier met de rest van de maraskinokersen.
Voor de afwerking kan u gerust kant-en-klare slagroom uit een spuitbus gebruiken. Nog cake over? Maak er wentelteefjes mee. Ideaal voor een heerlijk uitgebreid zondags ontbijt.