Banana Split Trifle
Banana Split Trifle

Banana Split Trifle

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 937 kcal
Vet 56.1 g
Koolhydraat 95.7 g
Eiwit 11.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Snij de bananen in schijfjes van 1/2 cm dik en besprenkel met het citroensap.

  5. Snij de cake in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder het steeltje van 12 maraskinokersen en snij ze in 2.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm 1 dl room in een steelpannetje. Giet de warme room samen met de chocoladecallets in een kom en roer tot de chocolade gesmolten is.

  9. Snij de koude boter in stukjes en meng onder de chocoladesaus.

  10. Schep een beetje chocoladesaus op een koffielepel en maak spatten of lijntjes aan de binnenkant van 4 glazen, zodat de chocolade naar beneden loopt. Zet de glazen in de diepvriezer en laat 10 min. hard worden. Laat de rest van de chocoladesaus mee opstijven in de diepvriezer.

  11. Klop ondertussen 3 dl room stijf samen met de suiker. Verdeel de opgeklopte room over 2 kommetjes. Meng de crème anglaise voorzichtig onder 1 helft en laat de andere helft 30 min. in de koelkast opstijven.

  12. Bedek de bodem van de glazen met enkele blokjes cake. Leg in elk glas 2 halve maraskinokersen. Lepel er een laagje room met crème anglaise over. Bedek met bananenschijfjes en schik enkele schijfjes rechtop tegen de rand van de glazen.

  13. Lepel een laagje opgesteven chocoladesaus over de banaan en bestrooi met bresiliennenootjes.

  14. Herhaal de verschillende laagjes nog 1 à 2 keer tot de glazen bijna volledig gevuld zijn. Laat 1 à 2 u. in de koelkast opstijven.

  15. Verdeel vlak voor het opdienen de opgeklopte room over de glazen en versier met de rest van de maraskinokersen.

Tip

Voor de afwerking kan u gerust kant-en-klare slagroom uit een spuitbus gebruiken. Nog cake over? Maak er wentelteefjes mee. Ideaal voor een heerlijk uitgebreid zondags ontbijt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Snij de bananen in schijfjes van 1/2 cm dik en besprenkel met het citroensap.

  5. Snij de cake in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder het steeltje van 12 maraskinokersen en snij ze in 2.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm 1 dl room in een steelpannetje. Giet de warme room samen met de chocoladecallets in een kom en roer tot de chocolade gesmolten is.

  9. Snij de koude boter in stukjes en meng onder de chocoladesaus.

  10. Schep een beetje chocoladesaus op een koffielepel en maak spatten of lijntjes aan de binnenkant van 4 glazen, zodat de chocolade naar beneden loopt. Zet de glazen in de diepvriezer en laat 10 min. hard worden. Laat de rest van de chocoladesaus mee opstijven in de diepvriezer.

  11. Klop ondertussen 3 dl room stijf samen met de suiker. Verdeel de opgeklopte room over 2 kommetjes. Meng de crème anglaise voorzichtig onder 1 helft en laat de andere helft 30 min. in de koelkast opstijven.

  12. Bedek de bodem van de glazen met enkele blokjes cake. Leg in elk glas 2 halve maraskinokersen. Lepel er een laagje room met crème anglaise over. Bedek met bananenschijfjes en schik enkele schijfjes rechtop tegen de rand van de glazen.

  13. Lepel een laagje opgesteven chocoladesaus over de banaan en bestrooi met bresiliennenootjes.

  14. Herhaal de verschillende laagjes nog 1 à 2 keer tot de glazen bijna volledig gevuld zijn. Laat 1 à 2 u. in de koelkast opstijven.

  15. Verdeel vlak voor het opdienen de opgeklopte room over de glazen en versier met de rest van de maraskinokersen.

Tip

Voor de afwerking kan u gerust kant-en-klare slagroom uit een spuitbus gebruiken. Nog cake over? Maak er wentelteefjes mee. Ideaal voor een heerlijk uitgebreid zondags ontbijt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 937 kcal
Vet 56.1 g
Koolhydraat 95.7 g
Eiwit 11.5 g

Bekijk het recept digitaal