Bananensoep voor kleine apen
Bananensoep voor kleine apen

Bananensoep voor kleine apen

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen en de uien in grove stukken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukken ui glazig.

  6. Voeg de wortelen en de gepelde tomaten toe. Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.

  7. Snij de bananen in schijfjes en voeg toe aan de soep. Laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  8. Neem van het vuur en mix tot een gladde soep.

  9. Afwerking:
  10. Giet onmiddellijk in gamellen of kommetjes. Voor een exotisch tintje strooi je er wat gemalen kokosnoot over. Geef er zelfgemaakte soepstengels bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen en de uien in grove stukken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukken ui glazig.

  6. Voeg de wortelen en de gepelde tomaten toe. Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.

  7. Snij de bananen in schijfjes en voeg toe aan de soep. Laat nog 10 min. gaar worden. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  8. Neem van het vuur en mix tot een gladde soep.

  9. Afwerking:
  10. Giet onmiddellijk in gamellen of kommetjes. Voor een exotisch tintje strooi je er wat gemalen kokosnoot over. Geef er zelfgemaakte soepstengels bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal