- Bewaar

- Bewaar
Basistortilla
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
-
Snij de ui middendoor en snij vervolgens in dunne halve ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (doorsnede 24 cm). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.
-
Voeg de uiringen toe en laat 15 min. sudderen. Schep geregeld om.
-
Klop ondertussen de eieren los en kruid met peper en zout. Giet over de ui en aardappelen en laat 10 min. bakken, tot het ei net gestold is.
-
Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 2 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Lekker met een frisse sla en een dipsausje zoals bv. aïoli.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
-
Snij de ui middendoor en snij vervolgens in dunne halve ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (doorsnede 24 cm). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.
-
Voeg de uiringen toe en laat 15 min. sudderen. Schep geregeld om.
-
Klop ondertussen de eieren los en kruid met peper en zout. Giet over de ui en aardappelen en laat 10 min. bakken, tot het ei net gestold is.
-
Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 2 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Lekker met een frisse sla en een dipsausje zoals bv. aïoli.