Basistortilla
Basistortilla

Basistortilla

45 min.
Aperitiefhapje
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 59.1 g
Koolhydraat 23.7 g
Eiwit 15.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Snij de ui middendoor en snij vervolgens in dunne halve ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (doorsnede 24 cm). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.

  6. Voeg de uiringen toe en laat 15 min. sudderen. Schep geregeld om.

  7. Klop ondertussen de eieren los en kruid met peper en zout. Giet over de ui en aardappelen en laat 10 min. bakken, tot het ei net gestold is.

  8. Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 2 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Lekker met een frisse sla en een dipsausje zoals bv. aïoli.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Snij de ui middendoor en snij vervolgens in dunne halve ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (doorsnede 24 cm). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.

  6. Voeg de uiringen toe en laat 15 min. sudderen. Schep geregeld om.

  7. Klop ondertussen de eieren los en kruid met peper en zout. Giet over de ui en aardappelen en laat 10 min. bakken, tot het ei net gestold is.

  8. Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 2 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Lekker met een frisse sla en een dipsausje zoals bv. aïoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 59.1 g
Koolhydraat 23.7 g
Eiwit 15.3 g

Bekijk het recept digitaal