Bietenballetjes met dillepuree en gerookte zalm
Bietenballetjes met dillepuree en gerookte zalm

Bietenballetjes met dillepuree en gerookte zalm

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 66.9 g
Suiker 11.5 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui, de dille en het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Rasp de ongeschilde appel fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  5. Laat de rode bieten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Meng de rode biet samen met de ui, het knoflook en de mosterd onder de havermout en kruid met peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de dillepuree over de borden. Serveer met de bietenballetjes en enkele sneetjes gerookte zalm. Verdeel er de Griekse yoghurt over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui, de dille en het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Rasp de ongeschilde appel fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  5. Laat de rode bieten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Meng de rode biet samen met de ui, het knoflook en de mosterd onder de havermout en kruid met peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de dillepuree over de borden. Serveer met de bietenballetjes en enkele sneetjes gerookte zalm. Verdeel er de Griekse yoghurt over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 66.9 g
Suiker 11.5 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 30.2 g
Zout 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Gueuze Gueuze Wijn Terra Solsequia Réserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté Corsica

Bekijk het recept digitaal