- Bewaar

- Bewaar
Biscuit met slagroom en vers fruit
Onze drankensuggesties
Wijn Gewurztraminer 'Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten, samen met de suiker, stijf en glanzend.
-
Roer de eidooiers los met een vork en meng er wat stijfgeklopt eiwit onder. Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopte eiwit.
-
Meng 80 g bloem met de Maïzena en het bakpoeder. Zeef de bloemmengeling boven de eieren en roer tot een homogeen beslag.
-
Beboter een springvorm (24 cm) en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen.
-
Klop intussen de room stijf, samen met de bloemsuiker.
-
Verwijder de schil en de harde kern van de ananas, en snij in fijne schijfjes (met behulp van een ananassnijder).
-
Schil de kiwi's en snij in fijne schijven.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliezen met een scherp mesje. Snij in partjes.
-
Maak schilfers van de chocolade met een dunschiller.
-
Afwerking:
-
(20 min.)
-
Snij de biscuit horizontaal in 2 gelijke schijven.
-
Bestrijk het onderste deel met de confituur en strooi er de chocoladeschilfers over.
-
Leg er plakjes fruit tussen en bedek met een dun laagje slagroom. Leg de bovenste helft van de biscuit er opnieuw op.
-
Bestrijk de biscuit volledig met slagroom.
-
Versier met nog wat plakjes fruit en de geroosterde amandelschilfers.
Onze drankensuggesties
Wijn Gewurztraminer 'Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten, samen met de suiker, stijf en glanzend.
-
Roer de eidooiers los met een vork en meng er wat stijfgeklopt eiwit onder. Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopte eiwit.
-
Meng 80 g bloem met de Maïzena en het bakpoeder. Zeef de bloemmengeling boven de eieren en roer tot een homogeen beslag.
-
Beboter een springvorm (24 cm) en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen.
-
Klop intussen de room stijf, samen met de bloemsuiker.
-
Verwijder de schil en de harde kern van de ananas, en snij in fijne schijfjes (met behulp van een ananassnijder).
-
Schil de kiwi's en snij in fijne schijven.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliezen met een scherp mesje. Snij in partjes.
-
Maak schilfers van de chocolade met een dunschiller.
-
Afwerking:
-
(20 min.)
-
Snij de biscuit horizontaal in 2 gelijke schijven.
-
Bestrijk het onderste deel met de confituur en strooi er de chocoladeschilfers over.
-
Leg er plakjes fruit tussen en bedek met een dun laagje slagroom. Leg de bovenste helft van de biscuit er opnieuw op.
-
Bestrijk de biscuit volledig met slagroom.
-
Versier met nog wat plakjes fruit en de geroosterde amandelschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Gewurztraminer 'Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr