- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de uien in grove stukken.
-
Snij de preiwitten in ringen.
-
Verdeel de bloemkolen in roosjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de gesneden uien glazig. Voeg de preiringen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog even stoven.
-
Overgiet met de bouillon en laat ± 20 min. koken.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in kommetjes en verdeel er de zalmreepjes over. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.
U kan de zalm vervangen door gebakken spekreepjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de uien in grove stukken.
-
Snij de preiwitten in ringen.
-
Verdeel de bloemkolen in roosjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de gesneden uien glazig. Voeg de preiringen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog even stoven.
-
Overgiet met de bouillon en laat ± 20 min. koken.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in kommetjes en verdeel er de zalmreepjes over. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.
U kan de zalm vervangen door gebakken spekreepjes.