Bloemkoolsoep met gerookte zalm
Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de uien in grove stukken.

  5. Snij de preiwitten in ringen.

  6. Verdeel de bloemkolen in roosjes.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de gesneden uien glazig. Voeg de preiringen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog even stoven.

  11. Overgiet met de bouillon en laat ± 20 min. koken.

  12. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de soep in kommetjes en verdeel er de zalmreepjes over. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Tip

U kan de zalm vervangen door gebakken spekreepjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de uien in grove stukken.

  5. Snij de preiwitten in ringen.

  6. Verdeel de bloemkolen in roosjes.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de gesneden uien glazig. Voeg de preiringen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog even stoven.

  11. Overgiet met de bouillon en laat ± 20 min. koken.

  12. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de soep in kommetjes en verdeel er de zalmreepjes over. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Tip

U kan de zalm vervangen door gebakken spekreepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 7.3 g

Bekijk het recept digitaal