Boerenworst met gnocchi en spinazie-tomatensaus
Boerenworst met gnocchi en spinazie-tomatensaus

Boerenworst met gnocchi en spinazie-tomatensaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3213 kj
Energie 768 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 12 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 43.1 g
Zout 5 g
natrium 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.

  3. Overgiet met de tomatenblokjes en kruid met de pilipili en de oregano. Voeg de blaadjes laurier toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Snij intussen de worsten in stukken van 2 à 3 cm. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de worst 5 min. aan alle kanten goudbruin. Meng er de gnocchi onder en roerbak nog 5 min. Kruid met het zeezout met verse groenten en kruiden.

  5. Meng de spinazie onder de tomatensaus en laat 2 min. slinken. Voeg de gnocchi met boerenworst toe en meng goed.

  6. Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.

  3. Overgiet met de tomatenblokjes en kruid met de pilipili en de oregano. Voeg de blaadjes laurier toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Snij intussen de worsten in stukken van 2 à 3 cm. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de worst 5 min. aan alle kanten goudbruin. Meng er de gnocchi onder en roerbak nog 5 min. Kruid met het zeezout met verse groenten en kruiden.

  5. Meng de spinazie onder de tomatensaus en laat 2 min. slinken. Voeg de gnocchi met boerenworst toe en meng goed.

  6. Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3213 kj
Energie 768 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 12 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 43.1 g
Zout 5 g
natrium 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal