Bouillabaise met klassieke rouilletoastjes

Bouillabaise met klassieke rouilletoastjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 48.4 g
Eiwit 47.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in hapklare stukken.

  5. Schil de aardappel en snij in stukjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  6. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  7. Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.

  8. Snipper de peterselie fijn.

  9. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  10. Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn.

  11. Besprenkel de ciabatta met water en bak af in de voorverwarmde oven.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Bak 3 eetl. ui en 1 koffiel. knoflook glazig. Voeg de venkel, de prei en de selder toe. Laat 2 à 3 min stoven.

  14. Overgiet met 2 dl witte wijn en de visbouillon. Meng er de tomatenblokjes en de tomatenpuree onder. Kruid met 1/2 capsule saffraanpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  15. Doe ondertussen de rest van de ui samen met de peterselie en 1/2 dl witte wijn in een andere kookpot. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 à 7 min. garen. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot.

  16. Haal de mosselen uit de pot en haal ze uit hun schelp (hou 8 mosselen mét schelp apart voor de afwerking).

  17. Voeg de stukken tonijn toe aan de groenten en laat 5 à 7 min. garen. Voeg ten slotte de mosselen toe en kruid met peper en zout.

  18. Maak de rouille: doe de gekookte aardappel samen met 1 capsule saffraanpoeder, de eidooier, het rode pepertje, 1 eetl. knoflook en 1 dl olijfolie in een maatbeker. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.

  19. Afwerking:
  20. Schep de vissoep uit in diepe borden en garneer elk bord met 2 mosselen. Snij de ciabatta in reepjes en strijk in met de rouille. Schik op de soep.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in hapklare stukken.

  5. Schil de aardappel en snij in stukjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  6. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  7. Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.

  8. Snipper de peterselie fijn.

  9. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  10. Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn.

  11. Besprenkel de ciabatta met water en bak af in de voorverwarmde oven.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Bak 3 eetl. ui en 1 koffiel. knoflook glazig. Voeg de venkel, de prei en de selder toe. Laat 2 à 3 min stoven.

  14. Overgiet met 2 dl witte wijn en de visbouillon. Meng er de tomatenblokjes en de tomatenpuree onder. Kruid met 1/2 capsule saffraanpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  15. Doe ondertussen de rest van de ui samen met de peterselie en 1/2 dl witte wijn in een andere kookpot. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 à 7 min. garen. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot.

  16. Haal de mosselen uit de pot en haal ze uit hun schelp (hou 8 mosselen mét schelp apart voor de afwerking).

  17. Voeg de stukken tonijn toe aan de groenten en laat 5 à 7 min. garen. Voeg ten slotte de mosselen toe en kruid met peper en zout.

  18. Maak de rouille: doe de gekookte aardappel samen met 1 capsule saffraanpoeder, de eidooier, het rode pepertje, 1 eetl. knoflook en 1 dl olijfolie in een maatbeker. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.

  19. Afwerking:
  20. Schep de vissoep uit in diepe borden en garneer elk bord met 2 mosselen. Snij de ciabatta in reepjes en strijk in met de rouille. Schik op de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 48.4 g
Eiwit 47.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal