Broccolisoep met gnocchi, gorgonzola en peterselieroom
Broccolisoep met gnocchi, gorgonzola en peterselieroom

Broccolisoep met gnocchi, gorgonzola en peterselieroom

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 67.7 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.

  3. Snij de prei in ringen van 1 cm.

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Breng 1,5 L water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.

  7. Voeg de broccoli, de prei, de pastinaak en de pasta toe en laat 15 min. garen op een matig vuur.

  8. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Verkruimel de gorgonzola.

  10. Mix het plantaardige roomalternatief samen met de blaadjes peterselie tot een schuimige massa.

  11. Neem de soep van het vuur, kruid met peper en zout en roer er de peterselieroom onder.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de gorgonzola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.

  3. Snij de prei in ringen van 1 cm.

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Breng 1,5 L water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.

  7. Voeg de broccoli, de prei, de pastinaak en de pasta toe en laat 15 min. garen op een matig vuur.

  8. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Verkruimel de gorgonzola.

  10. Mix het plantaardige roomalternatief samen met de blaadjes peterselie tot een schuimige massa.

  11. Neem de soep van het vuur, kruid met peper en zout en roer er de peterselieroom onder.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de gorgonzola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 67.7 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal