Broodhapje met salami
Broodhapje met salami

Broodhapje met salami

10 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kj
Energie 146 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 7.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.2 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Maak met een dunschiller 4 linten van de ongeschilde komkommer (in de lengte) en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij de augurken in dunne schijfjes en snij de droge worst in dunne plakjes en verwijder het vel. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  4. Besmeer het witte brood met de boter. Verdeel er de schijfjes augurk over en daarna de salami. Bedek met het bruine brood.

  5. Snij de boterham in 4 gelijke stukken. Wikkel een komkommerlint rond elk stuk en eindig bovenaan met het lint. Prik een olijf in elk stuk.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Maak met een dunschiller 4 linten van de ongeschilde komkommer (in de lengte) en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij de augurken in dunne schijfjes en snij de droge worst in dunne plakjes en verwijder het vel. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  4. Besmeer het witte brood met de boter. Verdeel er de schijfjes augurk over en daarna de salami. Bedek met het bruine brood.

  5. Snij de boterham in 4 gelijke stukken. Wikkel een komkommerlint rond elk stuk en eindig bovenaan met het lint. Prik een olijf in elk stuk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kj
Energie 146 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 7.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.2 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal