Broodje avocado met linzenburger en gebakken pastinaak
Broodje avocado met linzenburger en gebakken pastinaak

Broodje avocado met linzenburger en gebakken pastinaak

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 754 kcal
Vet 49.3 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 50.3 g
Suiker 22.7 g
Vezel 22 g
Eiwit 16.3 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de pastinaken en snij in fijne schijfjes met een dunschiller of mandoline. Schil de wortelen en snij in lange linten met een dunschiller.

  3. Snij de rode uien in fijne ringen.

  4. Snij de avocado’s in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees voorzichtig in 1 geheel uit de avocadohelften met een lepel. Dit zijn de 'broodjes’ voor de burgers.

  5. Schik de linzenburgers op een bakplaat met bakpapier en zet 12 à 14 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snij in 2.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de pastinaak 7 à 8 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Beleg 4 avocadohelften met 2 halve linzenburgers, ijsbergsla, wortellinten en uiringen. Eindig met de resterende avocadohelften. Bestrooi met sesamzaadjes en maanzaadjes. Serveer met de gebakken pastinaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de pastinaken en snij in fijne schijfjes met een dunschiller of mandoline. Schil de wortelen en snij in lange linten met een dunschiller.

  3. Snij de rode uien in fijne ringen.

  4. Snij de avocado’s in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees voorzichtig in 1 geheel uit de avocadohelften met een lepel. Dit zijn de 'broodjes’ voor de burgers.

  5. Schik de linzenburgers op een bakplaat met bakpapier en zet 12 à 14 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snij in 2.

  6. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de pastinaak 7 à 8 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Beleg 4 avocadohelften met 2 halve linzenburgers, ijsbergsla, wortellinten en uiringen. Eindig met de resterende avocadohelften. Bestrooi met sesamzaadjes en maanzaadjes. Serveer met de gebakken pastinaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 754 kcal
Vet 49.3 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 50.3 g
Suiker 22.7 g
Vezel 22 g
Eiwit 16.3 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corona Extra Pils Wijn Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d’Oc

Bekijk het recept digitaal