Broodje merguez met geitenkaas en peer
Broodje merguez met geitenkaas en peer

Broodje merguez met geitenkaas en peer

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 52.1 g
Eiwit 35.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren merguez volledig ontdooien.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Schil 1,5 peer en snij in gelijke blokjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Besprenkel de broodjes met water en bak ze af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Meng de geitenkaas met de blokjes peer en de Luikse siroop. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de merguez ± 8 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Snij de overige ongeschilde halve peer in fijne halvemaantjes.

  11. Snij de broodjes aan 1 kant open en besmeer de onderste helft met de geitenkaas met peer. Verdeel over elk broodje een beetje slamix, 2 merguez en enkele halvemaantjes peer. Besprenkel met de balsamicocrème.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren merguez volledig ontdooien.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Schil 1,5 peer en snij in gelijke blokjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Besprenkel de broodjes met water en bak ze af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Meng de geitenkaas met de blokjes peer en de Luikse siroop. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de merguez ± 8 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Snij de overige ongeschilde halve peer in fijne halvemaantjes.

  11. Snij de broodjes aan 1 kant open en besmeer de onderste helft met de geitenkaas met peer. Verdeel over elk broodje een beetje slamix, 2 merguez en enkele halvemaantjes peer. Besprenkel met de balsamicocrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 52.1 g
Eiwit 35.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. Nero d'Avola - Inycon - Sicilia - Italië Château Villerambert Julien 'Opéra' - A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal