Broodje minuutsteak met mosterdmayo
Broodje minuutsteak met mosterdmayo

Broodje minuutsteak met mosterdmayo

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 72.7 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 36 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper intussen de rode ui en het knoflook fijn. Snij de tomaat in schijfjes.

  3. Besprenkel de stokbroodjes met wat water en zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Maak intussen de mosterdmayo: meng het knoflook, de ketchup en de mosterd onder de mayonaise en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de minuutsteak in de lengte in 2 en leg elke steak tussen een broodje. Schik er de ijsbergsla, de tuinkers, de rode ui en de tomaat op. Bestrijk de bovenkant met de mosterdmayo en zet weer op de onderkant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper intussen de rode ui en het knoflook fijn. Snij de tomaat in schijfjes.

  3. Besprenkel de stokbroodjes met wat water en zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Maak intussen de mosterdmayo: meng het knoflook, de ketchup en de mosterd onder de mayonaise en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de minuutsteak in de lengte in 2 en leg elke steak tussen een broodje. Schik er de ijsbergsla, de tuinkers, de rode ui en de tomaat op. Bestrijk de bovenkant met de mosterdmayo en zet weer op de onderkant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 72.7 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 36 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA Blond bier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal