Bruschetta met courgette en pecorino
Bruschetta met courgette en pecorino

Bruschetta met courgette en pecorino

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de platte peterselie, het knoflook, de zongedroogde tomaten en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de ongeschilde halve courgette in kleine blokjes van 1/2 cm.

  5. Rasp de pecorino fijn.

  6. Bereiding:
  7. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  8. Verhit de olijfolie in dezelfde braadpan en bak het fijn gehakte knoflook en de lente-uitjes 1 à 2 min.

  9. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 5 à 10 min. stoven (afhankelijk van de dikte van de blokjes).

  10. Snij intussen het stokbrood in 12 sneetjes en rooster ze goudbruin in de broodrooster of onder de ovengrill.

  11. Roer de zongedroogde tomaten en de platte peterselie onder de courgetteblokjes. Verdeel over de sneetjes stokbrood en bestrooi met de geraspte pecorino en de pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de platte peterselie, het knoflook, de zongedroogde tomaten en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de ongeschilde halve courgette in kleine blokjes van 1/2 cm.

  5. Rasp de pecorino fijn.

  6. Bereiding:
  7. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  8. Verhit de olijfolie in dezelfde braadpan en bak het fijn gehakte knoflook en de lente-uitjes 1 à 2 min.

  9. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 5 à 10 min. stoven (afhankelijk van de dikte van de blokjes).

  10. Snij intussen het stokbrood in 12 sneetjes en rooster ze goudbruin in de broodrooster of onder de ovengrill.

  11. Roer de zongedroogde tomaten en de platte peterselie onder de courgetteblokjes. Verdeel over de sneetjes stokbrood en bestrooi met de geraspte pecorino en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal