- Bewaar

- Bewaar
Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.
-
Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.
-
Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.