Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat
Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat

Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.

  6. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.

  7. Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.

  6. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.

  7. Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal