- Bewaar

- Bewaar
Butternut-paprikasoep met krokante salie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
-
Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
-
Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.
-
Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen.
-
Mix de soep fijn.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
-
Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
-
Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.
-
Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen.
-
Mix de soep fijn.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.