Butternut-paprikasoep met krokante salie
Butternut-paprikasoep met krokante salie

Butternut-paprikasoep met krokante salie

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 10.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 8 g
Suiker 6.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 2.9 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.

  5. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.

  7. Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.

  10. Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen.

  11. Mix de soep fijn.

  12. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.

  5. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.

  7. Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.

  10. Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen.

  11. Mix de soep fijn.

  12. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 10.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 8 g
Suiker 6.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 2.9 g
Zout 2.5 g

Bekijk het recept digitaal