- Bewaar

- Bewaar
Cacaosoesjes met karamelhart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + afkoelen)
-
Maak de karamelvulling. Verwarm de rietsuiker samen met 1 eetl. water in een steelpannetje tot de suiker begint te smelten en karamelliseert.
-
Neem van het vuur en voeg de helft van de room toe. Breng zachtjes weer aan de kook tot u een egaal roommengsel hebt.
-
Laat volledig afkoelen en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de boter in stukjes.
-
Breng 1,5 dl water samen met de stukjes boter en het zout in een kookpot aan de kook. Roer goed tot de boter is gesmolten.
-
Zet het vuur af en voeg de bloem in één keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem van de kookpot loskomt.
-
Neem van het vuur en laat afkoelen. Het deeg mag nog lichtjes warm zijn.
-
Roer er daarna één voor één de eieren onder tot het deeg glanzend is. Meng na elk ei lang genoeg voor u het volgende toevoegt.
-
Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Meng het cacaopoeder onder 1 portie. Voeg de porties opnieuw samen. Meng even maar niet te veel, zodat u een soort marmereffect krijgt.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond en maak hoopjes deeg op de bakplaat.
-
Bak de soezen 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Haal ondertussen de karamelvulling uit de koelkast en meng met de rest van de room. Klop goed op.
-
Lepel de karamelvulling in een spuitzak, maak een gaatje onder aan elke soes en spuit er de vulling in.
Soezen kan u perfect invriezen en nadien pas vullen. Laat ze na het bakken volledig afkoelen en leg ze in een doos (niet in een plastic zak of folie, daarvoor zijn ze te breekbaar). Haal ze enkele uren voor gebruik uit de diepvries en vul ze pas wanneer ze volledig ontdooid zijn. Soezen blijven tot 2 maanden goed in de diepvries.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + afkoelen)
-
Maak de karamelvulling. Verwarm de rietsuiker samen met 1 eetl. water in een steelpannetje tot de suiker begint te smelten en karamelliseert.
-
Neem van het vuur en voeg de helft van de room toe. Breng zachtjes weer aan de kook tot u een egaal roommengsel hebt.
-
Laat volledig afkoelen en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de boter in stukjes.
-
Breng 1,5 dl water samen met de stukjes boter en het zout in een kookpot aan de kook. Roer goed tot de boter is gesmolten.
-
Zet het vuur af en voeg de bloem in één keer toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem van de kookpot loskomt.
-
Neem van het vuur en laat afkoelen. Het deeg mag nog lichtjes warm zijn.
-
Roer er daarna één voor één de eieren onder tot het deeg glanzend is. Meng na elk ei lang genoeg voor u het volgende toevoegt.
-
Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Meng het cacaopoeder onder 1 portie. Voeg de porties opnieuw samen. Meng even maar niet te veel, zodat u een soort marmereffect krijgt.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond en maak hoopjes deeg op de bakplaat.
-
Bak de soezen 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Haal ondertussen de karamelvulling uit de koelkast en meng met de rest van de room. Klop goed op.
-
Lepel de karamelvulling in een spuitzak, maak een gaatje onder aan elke soes en spuit er de vulling in.
Soezen kan u perfect invriezen en nadien pas vullen. Laat ze na het bakken volledig afkoelen en leg ze in een doos (niet in een plastic zak of folie, daarvoor zijn ze te breekbaar). Haal ze enkele uren voor gebruik uit de diepvries en vul ze pas wanneer ze volledig ontdooid zijn. Soezen blijven tot 2 maanden goed in de diepvries.