Cassavechips met pikante kip en avocado
Cassavechips met pikante kip en avocado

Cassavechips met pikante kip en avocado

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 43 kcal
Vet 3 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 1.2 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + minstens 30 min. marineren)

  3. Meng de olijfolie met de kruidenmix voor fajita.

  4. Snij de kippenhaasjes in hapklare stukjes. Overgiet met de kruidenolie en bestrijk goed aan alle kanten. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Snij intussen de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.

  6. Snij de jalapeñopepers in kleinere stukjes.

  7. Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.

  8. Bereiding:
  9. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de stukjes kip samen met de marinade, de puntpaprika en de jalapeñopepers 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig.

  10. Leg de cassavekroepoek op een serveerbord en verdeel er de blokjes avocado over. Schep er daarna de pikante kip op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + minstens 30 min. marineren)

  3. Meng de olijfolie met de kruidenmix voor fajita.

  4. Snij de kippenhaasjes in hapklare stukjes. Overgiet met de kruidenolie en bestrijk goed aan alle kanten. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Snij intussen de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in fijne reepjes.

  6. Snij de jalapeñopepers in kleinere stukjes.

  7. Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.

  8. Bereiding:
  9. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de stukjes kip samen met de marinade, de puntpaprika en de jalapeñopepers 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig.

  10. Leg de cassavekroepoek op een serveerbord en verdeel er de blokjes avocado over. Schep er daarna de pikante kip op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 43 kcal
Vet 3 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 1.2 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.5 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal