Ceviche van witte vis

Ceviche van witte vis

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kcal
Vet 5.7 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 8.4 g
Suiker 8.2 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 19.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien (tot het laagje ijs rond de vis gesmolten is). Dep droog.

  3. Pers de limoen en de sinaasappelen.

  4. Bereiding:
  5. Snij de vis in kleine blokjes en leg in een schotel. Besprenkel met het limoen- en sinaasappelsap en meng onder elkaar. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper. Bedek met vershoudfolie. Laat 2 à 12 u. marineren in de koelkast, afhankelijk van hoe gaar u de vis wil (de limoen gaart de vis).

  6. Snipper intussen de koriander en de halve ui fijn. Snij de halve courgette in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes. Doe alles in een mengkom en zet in de koelkast.

  7. Voeg de groenten net voor het opdienen toe aan de vis. Meng alles goed onder elkaar.

  8. Afwerking:
  9. Zet een serveerring op een bord, vul met de ceviche en verwijder de ring.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien (tot het laagje ijs rond de vis gesmolten is). Dep droog.

  3. Pers de limoen en de sinaasappelen.

  4. Bereiding:
  5. Snij de vis in kleine blokjes en leg in een schotel. Besprenkel met het limoen- en sinaasappelsap en meng onder elkaar. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper. Bedek met vershoudfolie. Laat 2 à 12 u. marineren in de koelkast, afhankelijk van hoe gaar u de vis wil (de limoen gaart de vis).

  6. Snipper intussen de koriander en de halve ui fijn. Snij de halve courgette in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes. Doe alles in een mengkom en zet in de koelkast.

  7. Voeg de groenten net voor het opdienen toe aan de vis. Meng alles goed onder elkaar.

  8. Afwerking:
  9. Zet een serveerring op een bord, vul met de ceviche en verwijder de ring.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kcal
Vet 5.7 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 8.4 g
Suiker 8.2 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 19.3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal