Chateaubriand Stroganoff met rijst
Chateaubriand Stroganoff met rijst

Chateaubriand Stroganoff met rijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 56.1 g
Suiker 6.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 49.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de biefstukken aan elke kant. Kruid met peper en zout. Bak verder naar smaak. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de champignons en de paprika's toe en roerbak nog 5 min.

  10. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Blus met de wodka en laat inkoken op een hevig vuur. Meng er de culinaire room, de kalfsfond, de zure room en de cayennepeper onder.

  11. Afwerking:
  12. Snij de biefstukken in sneetjes en leg op de borden. Geef er de stroganoffsaus en de rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de biefstukken aan elke kant. Kruid met peper en zout. Bak verder naar smaak. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de champignons en de paprika's toe en roerbak nog 5 min.

  10. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Blus met de wodka en laat inkoken op een hevig vuur. Meng er de culinaire room, de kalfsfond, de zure room en de cayennepeper onder.

  11. Afwerking:
  12. Snij de biefstukken in sneetjes en leg op de borden. Geef er de stroganoffsaus en de rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 56.1 g
Suiker 6.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 49.2 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. `16 maanden' Michele Chiarlo Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal