Chinese koolsoep met sojascheuten
Chinese koolsoep met sojascheuten

Chinese koolsoep met sojascheuten

30 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Hak de uien in grove stukken.

  4. Snij de Chinese kool in brede repen.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm 2 eetl. boter of zonnebloemolie in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.

  8. Laat de ui al roerend glazig stoven. Voeg de repen Chinese kool en de blokjes aardappel toe en laat al roerend even stoven. Overgiet met de kippenbouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min.

  9. Mix de soep zeer fijn en leng ze eventueel aan met wat water. Voeg de sojascheuten (vers of diepvries) toe en laat nog 2 min. doorkoken. Kruid met 1 koffiel. wokmarinadekruiden en 3 eetl. sojasaus. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met het fijngesnipperde bieslook en dien meteen op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Hak de uien in grove stukken.

  4. Snij de Chinese kool in brede repen.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm 2 eetl. boter of zonnebloemolie in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.

  8. Laat de ui al roerend glazig stoven. Voeg de repen Chinese kool en de blokjes aardappel toe en laat al roerend even stoven. Overgiet met de kippenbouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min.

  9. Mix de soep zeer fijn en leng ze eventueel aan met wat water. Voeg de sojascheuten (vers of diepvries) toe en laat nog 2 min. doorkoken. Kruid met 1 koffiel. wokmarinadekruiden en 3 eetl. sojasaus. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met het fijngesnipperde bieslook en dien meteen op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 5.3 g

Bekijk het recept digitaal