Chinese visfondue
Chinese visfondue

Chinese visfondue

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 66.5 g
Eiwit 52.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 1 u zwellen in warm water. Giet af en vang het vocht op.

  3. Verwijder de schil van de gemberwortel en rasp de gember fijn.

  4. Kook de inktvisringen 10 min. in water met citroensap.

  5. Laat de andere vissoorten ontdooien en dep goed droog. Schik op een schotel en zet koud weg.

  6. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Giet de visfond samen met de witte wijn en 1 dl vocht van de bospaddenstoelen in een kookpot en voeg er de gember, de sojasaus, de sojascheuten, de bospaddenstoelen en de ijsbergsla aan toe. Kruid met peper en zout. Laat gedurende 15 min. koken op een zacht vuurtje.

  9. Giet de bereiding over in een fonduepan. Zorg ervoor dat de bouillon warm blijft, net onder het kookpunt.

  10. Zet de schotel vis op tafel. Ieder gaart zijn eigen stukjes vis door ze op een fonduevork te prikken en in de bouillon te dompelen. Nog handiger zijn de visschepjes, die (net als een vismandje) speciaal voor visfondue verkrijgbaar zijn in de Colruyt-winkel.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met Thaise rijst en lichte sausjes. De inhoud van de fonduepan kan u nadien eventueel serveren als visconsommé. Laat er 50 g mihoen in zwellen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 1 u zwellen in warm water. Giet af en vang het vocht op.

  3. Verwijder de schil van de gemberwortel en rasp de gember fijn.

  4. Kook de inktvisringen 10 min. in water met citroensap.

  5. Laat de andere vissoorten ontdooien en dep goed droog. Schik op een schotel en zet koud weg.

  6. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Giet de visfond samen met de witte wijn en 1 dl vocht van de bospaddenstoelen in een kookpot en voeg er de gember, de sojasaus, de sojascheuten, de bospaddenstoelen en de ijsbergsla aan toe. Kruid met peper en zout. Laat gedurende 15 min. koken op een zacht vuurtje.

  9. Giet de bereiding over in een fonduepan. Zorg ervoor dat de bouillon warm blijft, net onder het kookpunt.

  10. Zet de schotel vis op tafel. Ieder gaart zijn eigen stukjes vis door ze op een fonduevork te prikken en in de bouillon te dompelen. Nog handiger zijn de visschepjes, die (net als een vismandje) speciaal voor visfondue verkrijgbaar zijn in de Colruyt-winkel.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met Thaise rijst en lichte sausjes. De inhoud van de fonduepan kan u nadien eventueel serveren als visconsommé. Laat er 50 g mihoen in zwellen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 66.5 g
Eiwit 52.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Semillon-Chardonnay Australië Wijn Mâcon-Villages A.C. Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal