- Bewaar

- Bewaar
Chiwaww-kip
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergine in kleine blokjes, bestrooi met zout en laat 30 min. intrekken in een vergiet.
-
Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes van 5 cm lang.
-
Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Snij de champignons in 4 of 6 stukken naargelang de grootte.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.
-
Snij de kip in reepjes (diepvriesvlees mag u oppervlakkig ontdooien).
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en laat ± 15 min. verder sudderen op een zacht vuur.
-
Spoel de aubergineblokjes af onder koud water en voeg ze samen met de paprikareepjes, de gesneden champignons en het fijngesnipperde knoflook toe aan de wortelen. Overgiet met 1/2 L kippenbouillon en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de laatste 5 min. de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en sambal oelek naar smaak.
-
Giet intussen de rest van de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 5 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 dl olijfolie in een grote braadpan en bak de kippenreepjes langs alle kanten goudbruin gedurende 10 à 15 min. Kruid met de kippenkruiden en het kerriepoeder. Giet het braadvocht van de kip bij de groenten.
-
Afwerking:
-
Schep wat tarwegriesmeel in elk kommetje en lepel er de kippenreepjes en de groenten over.
Maak toverballetjes van het tarwegriesmeel met een ijsschepper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergine in kleine blokjes, bestrooi met zout en laat 30 min. intrekken in een vergiet.
-
Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes van 5 cm lang.
-
Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Snij de champignons in 4 of 6 stukken naargelang de grootte.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.
-
Snij de kip in reepjes (diepvriesvlees mag u oppervlakkig ontdooien).
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en laat ± 15 min. verder sudderen op een zacht vuur.
-
Spoel de aubergineblokjes af onder koud water en voeg ze samen met de paprikareepjes, de gesneden champignons en het fijngesnipperde knoflook toe aan de wortelen. Overgiet met 1/2 L kippenbouillon en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de laatste 5 min. de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en sambal oelek naar smaak.
-
Giet intussen de rest van de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 5 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 dl olijfolie in een grote braadpan en bak de kippenreepjes langs alle kanten goudbruin gedurende 10 à 15 min. Kruid met de kippenkruiden en het kerriepoeder. Giet het braadvocht van de kip bij de groenten.
-
Afwerking:
-
Schep wat tarwegriesmeel in elk kommetje en lepel er de kippenreepjes en de groenten over.
Maak toverballetjes van het tarwegriesmeel met een ijsschepper.