- Bewaar

- Bewaar
Chocoladebom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Snij de cake in plakjes van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Bekleed de binnenkant van een bolvormige glazen kom (± 10 cm hoog, Ø ± 20 cm) met vershoudfolie. Bedek de bodem en de randen van de kom met plakjes cake. Zorg dat ze goed op elkaar aansluiten.
-
Smelt 80 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Verkruimel de cornflakes en roer samen met 10 g boter onder de chocolade.
-
Leg de rest van de plakjes cake naast elkaar op een grote schotel en laat ze lichtjes overlappen. Druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de plakjes met het krokante chocolademengsel. Laat 15 min. opstijven in de koelkast. Snij er daarna een cirkel uit ter grootte van de glazen kom (Ø ± 20 cm).
-
Voor de chocolademousse
-
Smelt 250 g chocolade au bain-marie. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de warme chocolade.
-
Klop intussen de eidooiers samen met de bloemsuiker tot een gladde, witte massa. Roer er voorzichtig de gesmolten chocolade onder.
-
Klop 5 dl room stijf en schep er de chocolademengeling voorzichtig onder. Giet in de bolvormige kom tot op 1 cm van de rand.
-
Haal de cakecirkel uit de koelkast en leg hem met de krokante laag naar beneden op de chocolademousse. Druk lichtjes aan en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Voor de ganache
-
Smelt 100 g chocolade samen met 1 dl room au bain-marie. Roer er 15 g boter onder.
-
Draai de kom met het chocoladegebak voorzichtig om boven een rooster en laat het gebak eruit glijden. Verwijder de vershoudfolie. Giet de ganache voorzichtig over het gebak tot het volledig bedekt is. Laat eventjes afdruipen. Laat 1 u. afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Snij de cake in plakjes van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Bekleed de binnenkant van een bolvormige glazen kom (± 10 cm hoog, Ø ± 20 cm) met vershoudfolie. Bedek de bodem en de randen van de kom met plakjes cake. Zorg dat ze goed op elkaar aansluiten.
-
Smelt 80 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Verkruimel de cornflakes en roer samen met 10 g boter onder de chocolade.
-
Leg de rest van de plakjes cake naast elkaar op een grote schotel en laat ze lichtjes overlappen. Druk goed aan. Bestrijk de bovenkant van de plakjes met het krokante chocolademengsel. Laat 15 min. opstijven in de koelkast. Snij er daarna een cirkel uit ter grootte van de glazen kom (Ø ± 20 cm).
-
Voor de chocolademousse
-
Smelt 250 g chocolade au bain-marie. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de warme chocolade.
-
Klop intussen de eidooiers samen met de bloemsuiker tot een gladde, witte massa. Roer er voorzichtig de gesmolten chocolade onder.
-
Klop 5 dl room stijf en schep er de chocolademengeling voorzichtig onder. Giet in de bolvormige kom tot op 1 cm van de rand.
-
Haal de cakecirkel uit de koelkast en leg hem met de krokante laag naar beneden op de chocolademousse. Druk lichtjes aan en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Voor de ganache
-
Smelt 100 g chocolade samen met 1 dl room au bain-marie. Roer er 15 g boter onder.
-
Draai de kom met het chocoladegebak voorzichtig om boven een rooster en laat het gebak eruit glijden. Verwijder de vershoudfolie. Giet de ganache voorzichtig over het gebak tot het volledig bedekt is. Laat eventjes afdruipen. Laat 1 u. afkoelen in de koelkast.